Vissza

Miért fordulj munkaközvetítőhöz - Az ügynökségek 6 előnye

Blog Img

Manapság a képzett szakemberek igazán egyedülállü helyzetben találhatják magukat. Számos iparág, de főleg a technológia, az élettudomány és a pénzügyi terület mutat kifejezetten nagy érdeklődést irántuk. Az elmúlt évek nagy felmondásainak időszaka kezd igazán érezhetővé válni, és a cégek keresik a lehetőséget a képzett jelöltek toborzására.

Ezek miatt soha nem volt jobb alkalom a változtatásra, munkahelyváltásra, egy jobb fizetés és magasabb juttatások elérésére.

Az ehhez vezető első lépés a megfelelő lehetőség megtalálása, viszont az igazán nehéz feladat a váltás mellett való döntés. Sokat segíthetnek a baráti és családi tanácsok, főleg ha olyasvalakitől érkezik aki nemrég maga is váltáson esett át. Ha ennél is biztosabbra szeretnél menni, akkor a szakértői tanács a biztos megoldás. Nagyon jó hatással lehet a karriered előremozdításában ha tudsz ki tudod kérni munka-közvetítésben tapasztalt ember tanácsát, aki átlátja, mi történik a munkaerőpiacon jelenleg.

 

Mit csinálnak a munkaközvetítő cégek

A munkaközvetítő ügynökségek kulcsfontosságú szereplői a munkaerőpiacnak. Az American Staffing Association (ASA) adatai szerint az Egyesült Államokban a vállalatok több mint 90%-a vesz igénybe munkaközvetítő ügynökséget jelöltek toborzásához és megszerzéséhez. Az ügynökségek szakértőként dolgoznak, akik képzett jelölteket szereznek ügyfeleik számára. A munkaközvetítő ügynökség sikerének kulcsa hálózatuk mérete, valamint az, hogy milyen jól kapcsolják össze az ügyféligényeket az álláskeresők készségeivel.

Például egy fejlesztői csapatát gyorsan bővíteni kívánó IT startup kapcsolatba léphet egy munkaközvetítő ügynökséggel. Az ügynökség toborzási tanácsadót fog kijelölni a következők feladatokra: felméri a vállalat igényeit és segít a munka leírásának specifikációjában. Miután megértették az igényeket, a tanácsadó felveszi a kapcsolatot az adatbázisukbnan és hálózatukban lévő álláskeresőkkel, olyan képzett jelölteket keres és talál, akik megfelelnek a szükséges tapasztalatoknak és készségeknek, és beszél velük az elérhető munkakörökről.

Az ügynökségek megbízásra dolgoznak. A megbízó cég díjat fizet nekik ha az ügynökség álalt hozott jelöltet sikeresen felvették a céghez.
Az álláskeresőknek nem kell fizetniük a jó hírű munkaközvetítő ügynökségeknek.

Hogyan segítik az munkaközvetítő tanácsadók az álláskeresőket

A munkaközvetítő tanácsadók dolgozhatnak céges ügyfeleknek, de feladatuk lehet jelöltek sikeres elhelyezése is.
Számos szolgáltatást nyújtanak szakképzett álláskeresők részére is, többek között:

  • CV támogatás
    A toborzási tanácsadók meghatározott üzleti szektorokra összpontosítanak.A tanácsadók ismerik ennek iparágnak a sajátosságait, és értik a munkáltatók igényeit.A közvetítők segítenek az önéletrajzok konkért pozíciókra szabásában, és segítenek időt takarítani azzal, hogy segítenek eldöneni, hogy adott munkakereső megfele-e egy bizonyos pozícióra..A tanácsadók tulajdonképpen bennfentesek, akik feladata, hogy az álláskereső önéletrajza megfeleljen a munkáltató elvárásainak.

  • Közel a döntéshozókhoz
    A munkaközvetítő ügynökségek több mint hétszer olyan hatékonyakan töltenek be pozíciókat mint cégek belső toborzó részlegei.Egy jó munkaközvetítő ügynökség hosszútávú bízalmi kapcsolatot ápol az ügyfeleivel, és ez segít felgyorsítani az álláspályázati folyamatot.Amikor egy képzett jelölt érdeklődést mutat egy munkakör iránt, akkor a jó kapcsolatokkal rendelkező munkaközvetítő ügynökség már közvetlen kapcsolatban is van a megfelelő vezetővel.

  • Fontos a kulturális illeszkedés
    A toborzási tanácsadók drukkolnak jelöltjeiknek.De fel kell mérniük, hogy a potenciális munkavállaló beleillik-e a vállalat kulturájába.A munkaadók a munkaközvetítő ügynökségekre támaszkodnak, hogy a minden szempontból legjobb jelentkezőt megtalálják meg.Az ő felelősségük, hogy olyan jelölteket találjanak, aki élvezi a kihívást és beilleszkedik a csapatba.Ez mind az új munkavállakónak, mind az alkalmazó cégnek előnyös hosszú távon.

  • Interjú felkészítés
    Az interjúk ijesztőek lehetnek, különösen a friss álláskeresők számára.Egy jó tanácsadó fekészíti a jelöltet a vállalatról, annak kultúrájáról, valamint az interjúztató menedzser lehetséges kérdéseiről.

  • Szakértői tanács
    A közvetítők tanácsot adnak:

    • virtuális interjúkon való részvételről,

    • a testbeszéded kifejezéséről,

    • a dresszkódról,

    • az online interjúk technikai követelményeiről.

A tanácsadó szakember általában felhívja a jelentkezőt az interjú után, hogy értékeljék a folyamatot, érdeklődik a jelölt véleményéről a pozícióval kapcsolatban, a cégről, és természetesen a lehetőségekről.

  • ·Segítség a szerződéskötésben
    Ha egy jelöltnek szerződést ajánlanak fel, a tanácsadó gondoskodik arról, hogy a fizetés és a juttatások méltányosak legyenek. A fizetésről és a juttatásokról szóló egyezkedések kínosak lehetnek, és ez az a pont, ahol a tanácsadó igazán brillírozhat. Mivel a megbízó cégnek dolgoznak, ezért tudják, hogy mik a lehetőségek. Ez nekik is egy is befektetés a jelöltjükbe, és szeretnék látni annak sikeresek látni. Ezenkívül a munkaközvetítő iroda csak akkor kap sikerdíjat, ha a jelölt el is fogadja a felkínált pozíciót. Ha egy jelölt elfogadja az új munkakört, akkor a tanácsadó segíthet megírni felmondólevelét jelenlegi munkáltatójának, az esetleges akadályok elhárításában, ideértve az munkáltatótól érkező ellenajánlatokat is.

 

Források: